Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/passan21/domains/italiaansesmaak.nl/public_html/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 39

Amalfi Kust

 

Ik ben geboren en getogen in Cetara en een kind van de Amalfitaanse kust: de mooiste kust ter wereld. De kust wordt gedomineerd door ruige rotswanden die vaak loodrecht het water induiken. Deze zijn het beste te zien vanaf het water en het is dan ook absoluut de moeite waard om een boottocht te maken.

De kust is vernoemd naar de plaats Amalfi dat lange tijd een zelfstandige republiek was. Het wapen van de stad prijkt nog steeds op de maritieme vlag van Italië. De ruige kust is wereldwijd beroemd en staat op de lijst van Werelderfgoederen van Unesco.

Niet alleen Cetara en de kust zijn mooi, eigenlijk is de hele provincie zeer de moeite waard. Het landschap is erg veelzijdig: van het dichtbevolkte Salerno in het noorden tot het rustieke Cilento en de brede vallei van de Diano in het zuiden.

Het gebied rondom, en vooral ten noorden van Salerno is zeer dichtbevolkt, hier woont het overgrote deel van de provinciale bevolking. De hoofdstad Salerno is gelegen aan de Golf van Salerno. Ondanks de zware bombardementen in de Tweede Wereldoorlog heeft de stad nog een redelijk middeleeuws centrum. Het belangrijkste monument is de 12de-eeuwse Arabisch-Normandische Dom, met zijn hoge trap.

Ten zuiden van Salerno, op de Piano del Sele ligt Paestum met zijn zeer goed bewaard gebleven Griekse tempels. Het binnenland van de Cilento is zeer dunbevolkt en heeft de status van nationaal park. Rond de kaap van Palinuro liggen enkele grotten die met een boot te bezoeken zijn. Ten oosten van de Cilento ligt Padula, waar het Kartuizerklooster van Padula of van San Lorenzo staat, dat sinds 1998 ook op de Werelderfgoedlijst staat.

Als u naar Italië gaat mag een bezoek aan de Amalfikust niet ontbreken. En als u er dan toch bent, stop vooral ook in Cetara 😉